Vuoden 2015 yrittäjänainen Sari

Vuoden 2015 yrittäjänainen – Sari Ridell

Oulun seudun yrittäjänaiset valitsivat vuoden 2015 yrittäjänaiseksi Sari Ridellin. Sari Ridell on yrittäjä Sydänlanka Oy:ssä, jonka palveluihin kuuluu muun muassa työnohjaus, työyhteisövalmennus ja psykoterapia.

 

Hallituksen valinnan perusteluina esimerkillinen yrittäjyys

Sari on nainen ja yrittäjä, jolla on poikkeuksellinen taito kohdata toinen ihminen tasavertaisesti ja arvostaen. Hän on rautainen ammattilainen, kannustaja, rohkaisija, mutta silti oppija itsekin – se lienee seikka joka tekee hänestä niin helposti lähestyttävän ja lämpimän. Virheet ja epäonnistumiset hän ottaa kasvun ja kehittymisen mahdollisuutena. Sarin saattaakin kuulla sanovan: “Eikö ollutkin aivan mahtavaa huomata olleensa väärässä!” 

Sari on monessa mielessä esimerkillinen. Yrittäjänä hän tekee paljon pro bono -töitä. Hän on aina mukana tilanteissa, joissa näkee mahdollisuuden palvella isossa merkityksessä, luoda yhteishyvää. Tällainen on vaikkapa Koululaista ei jätetä ry:n toiminnassa mukana oleminen. Sari jakaa ammattitaitoaan hyväntekeväisyytenä koulukiusaamista ennaltaehkäisemään pitämällä luentoja ihmisten erilaisuudesta. Sari on aina heikomman puolella ja puolustaja, niin aikuisten kuin lasten. Lapset ja lasten kohtaaminen on Sarin sydämellä.

 

Yksinyrittäjän paras apu on laajat verkostot

Sari Ridell on yksinyrittäjä, jolla on laajat verkostot toimintansa apuna. Hän ei aio laajentaa yritystään, sillä hän haluaa keskittyä ydinosaamiseensa jatkossakin. Esimiestyö on niin vaativaa ja aikaa vievää, että se veisi arvokasta aikaa itse valmennustyöltä.

Jaksamista yksinyrittäjä saa onnistumisista. Asiakkaan oivallus, toivo ja mielekkyyden herääminen sekä aidot kohtaamiset ovat Sarin työn kohokohtia. Hänellä on itsellään takana työssä uupumisen kokemus, joten erityisen paljon hän panostaa nyt jaksamiseensa. Perhe ja ystävät antavat energiaa.

– Yrittäjänaisiin liityin heti, kun perustin yritykseni, sillä ystäväpiirissäni ei ollut tuolloin yrittäjiä ja tarvitsin kontakteja yritysmaailmaan ja kokeneempiin yrittäjiin. Yrittäjänaiset ovat pieni ja tiivis yhteisö, joten toimintaan pääsi helposti mukaan, Sari kertoo.

Ensimmäiset kontaktit yrittäjänaisissa Sarille olivat Raija Tuominen ja Greta Pelkonen ja hän on edelleen näistä kontakteista kiitollinen, sillä Raijalla ja Gretalla on yrittäjäkokemusta kymmenien vuosien edestä. Yrittäjänaisten hallitukseen Sari ei ole pyynnöistä huolimatta koskaan lähtenyt työuupumiskokemuksensa takia. Hän ottaa tehtävät aina tosissaan ja tietää, että polttaisi itsensä loppuun, jos tekemistä olisi liikaa.

 

Tapahtumista, tapaamisista ja verkostoista hyötyä ja voimaa

 Paitsi yrittäjäjärjestöjen jäsen, niin Sari on myöskin Revontuliryhmän jäsen, sekä mukana BNI-toiminnassa. BNI onkin tärkeä yhteisö Sarin markkinoinnin ja myynnin kannalta. BNI on suositusorganisaatio, jonka jäsenet pyrkivät saamaan toisilleen lisää liiketoimintamahdollisuuksia. Sari arvostaa BNI:n filosofiaa, jonka mukaisesti ensin pitää antaa, jotta itse saa.

Yrittäjänä joutuu usein epämukavuusalueelle ja yrittäjä joutuu opettelemaan monet asiat itse. Erityisesti markkinointi on opeteltava. Sarin markkinointifilosofia kuuluu ”Anna sattumille mahdollisuus” ja ole ylpeänä verhot auki. Tällä hän tarkoittaa sitä, että nettisivuihin on täytynyt panostaa ja loput asiakkaat tulevatkin erilaisista verkostoista ja omien asiakkaiden suositusten kautta. Asiakkaita hänellä on Espoosta Inariin, eli Nokiasta Saamelaiskäräjiin. Ridell pystyy osaamisellaan siis huolehtimaan varsin erilaisten organisaatioiden tarpeista. Verkostoitumisessa ja markkinoinnissa hän pyrkii käyttämään omia vahvuuksiaan, eli ihmisten kanssa olemista. Markkinointi on hänellä suureksi osaksi jalkatyötä, koska se on mieluisin tapa myydä.

 

Yrittäjyys vs. työntekijärooli

Sarilla on pitkä Nokia –tausta ja meitä kiinnostikin tietää miten yksinyrittäjyys sopii sellaiselle, joka on tottunut suuriin työyhteisöihin. Sari kehuu yksinyrittäjyyttä mahtavaksi.

– Isoissa yrityksissä työrooli on rajattu, ja jossain vaiheessa roolin rajat tulevat vastaan. Yrittäjänä saa ja joutuu tekemään kaikkea, eikä rooli rajoita. Lisäksi yrittäjänä hän voi itse valita kenen kanssa töitä tekee ja kahvipöytäkeskusteluja käy!

Ridell toteaa, että yksin tekemisessä on myös haasteita, sillä joutuu tekemään paljon asioita, joita ei ole ennen tehnyt. Täytyy opetella uutta koko ajan.

Vuoden Yrittäjänainen -palkinnon kriteerit olivat: yritystoiminnassa menestynyt OSYN jäsen, antaa positivista kuvaa yrittäjyydestä, esimerkillinen ja yli viisi vuotta samassa yrityksessä palvellut. Olemme iloisia voidessamme todeta Sarin täyttävän nämä kriteerit kirkkaasti. 

Tutustu Sari Ridellin yritykseen, Sydänlanka Oy:hyn: http://www.sydanlanka.com/

Sari Ridell kukitettiin Oulun seudun yrittäjänaisten keväkokouksessa.

Sari Ridell kukitettiin Oulun seudun yrittäjänaisten keväkokouksessa.