Vuoden yrittäjänainen 2016 Sari Kuosmanen

”Kehittyvä yritys menestyy”

Jatkuva toiminnan kehittäminen ja panostaminen asiakaspalveluun ovat yrityksen menestyksen kulmakivet. Näin ajattelee Oulun seudun Vuoden yrittäjänainen 2016, Kukkakauppa Kanervan yrittäjä Sari Kuosmanen.

Sari Kuosmanen valittiin Vuoden yrittäjänaiseksi, koska hän on osoittanut, miten taantumankin aikana kivijalkamyymälä pystyy menestymään, kun kehittää toimintaa jatkuvasti ja pitää huolta laadusta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Kuosmanen on oman sidonta-alansa todellinen osaaja.

Kanerva tunnetaan laadustaan, ammattitaidostaan ja palvelustaan. Yrityksellä on ollut oma kukkien maahantuonti jo yli 10 vuotta. Tänä päivänä asiakkaita palvelee myös Sarin yhdessä miehensä Kari Kuosmasen kanssa perustama verkkokauppayhtiö Verkkokukka.fi, jossa on mukana jo kymmeniä kukkakauppoja eri puolilta Suomea.

Sari Kuosmanen ollut mukana Oulun seudun yrittäjänaisten toiminnassa aktiivisesti muun muassa innovoimalla uusia koulutusaiheita naisyrittäjille.

Hyvä työporukka innostaa

Vuoden yrittäjänainen Sari Kuosmanen myöntää, että yrittäminen on välillä todella raskasta, ja nykyinen taloustilanne tekee siitä vieläkin raskaampaa. Usko parempaan huomiseen ja halu kehittää kuitenkin saavat jaksamaan, ja ihanat asiakkaat antavat voimia arkeen jokaisena työpäivänä.

Loistavat työntekijät ovat kuitenkin jaksamisen tärkein kulmakivi. Positiivisella energialla ja kehittävällä asenteella työskentelevät ihmiset ovat alaisia, mutta myös työkavereita. Kun yhdessä kehitetään toimintaa ja halutaan tarjota asiakkaille loistavia tuotteita iloisen palvelun kera, ei väsymys tule mieleenkään.

Yrittäjä ei ole yksin, kun hänellä on ympärillään oikeat ihmiset. Omalla johtamisellaan yrittäjä kuitenkin vaikuttaa yrityksensä työilmapiiriin ja työhyvinvointiin. Sari Kuosmanen myöntääkin, että yrittäjänä ja esimiehenä kasvaminen on jatkuva prosessi, jossa ikinä ei tule valmiiksi.

Kukkakauppa Kanerva jo 70 vuotta

Kukkakauppa Kanerva, alkuperäiseltä nimeltään Kukka ja vihanneskauppa Kanerva, on perustettu 1946 ja täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Sari Kuosmasen äiti Tuulikki Pesonen aloitti Kanervassa aputyttönä jo 1950-luvulla, ja vuonna 1973 hän osti yrityksen itselleen. Sari Kuosmanen jatkoi äitinsä työtä ensin työntekijänä ja sittemmin yrittäjänä. Vuonna 2006 Oulun Yrittäjät palkitsivat Kanervan vuoden yrityksenä Oulussa.

Kukkakauppa Kanerva palveli asiakkaitaan 25 vuotta tutussa osoitteessa Asemakatu 10, mutta muutti vuoden 2016 alussa uuteen osoitteeseensa Hallituskatu 22. Uudet isommat ja modernimmat tilat mahdollistavat valikoiman kasvattamisen ja toiminnan edelleen kehittämisen.

Oulun seudun yrittäjänaiset ry julkisti valintansa kevätkokouksessaan 2.3.