yrityskuva_kaisuleena1

Mahdollisuuden myötä kosmetologiyrittäjäksi

Kaisuleena Joenväärä toimii kauneudenhoito- ja hyvinvointialan yrittäjänä kauneushoitola Kauneus- ja Hyvinvointipalvelut Vanilliini Ky:ssä. Tällä hetkellä toimipisteitä on kaksi, Tuirassa ja Jäälissä. Yritys tuottaa monipuolisia hyvinvointiin ja kauneuteen liittyviä palveluita asiakkailleen. Joenväärä on toiminut yrittäjänä jo 16 vuotta. Kaisuleena on toiminut myös kahdeksan vuoden ajan kouluttajana ja hänellä on toisen kauneushoitolansa yhteydessä koulutustilat, jotka palvelevat maksimissaan 10 hengen ryhmiä. Koulutusten yhteydessä hän neuvoo muun muassa kauneudenhoitoalan laitteiden käyttöä, opettaa myyntiä ja markkinointia sekä tuotesarjojen tuntemusta.

Joenväärä päätti lähteä yrittäjäksi oivan tilaisuuden myötä. Jääliin vapautui liiketila, mihin Kaisuleena päätti perustaa oman yrityksensä. Yrittäjäksi lähtemiseen houkutteli myös oma vapaus yrittäjänä sekä selkeä ajatus siitä, miten asiat hoidetaan.

-Tuttavani soitti erään yrityksen lopettavan Jäälin alueella ja se oli minulle oiva tilaisuus aloittaa liiketoiminta.

Koulutukseltaan Joenväärä on kosmetologi. Hänellä on myös merkonomin- ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Kauneudenhoitoalan hän valitsi oman kiinnostuksen ja kokemuksensa perusteella. Monipuolisen koulutuksensa ansioista hän on pystynyt yhdistämään tiedot ja taidot kauneudenhoitoon sekä yrityksen hallinnollisiin tehtäviin liittyen. Joenväärä pitää työstään kosmetologiyrittäjänä ja on kerryttänyt vuosien aikana mukavan asiakaskunnan.


yrityskuva_kaisuleena2

Asiantuntevaa palvelua

Yrityksen käynnistämisvaihe alkoi resurssien hankinnalla ja niiden hankkimiseen hän tarvitsi rahoitusta. Joenväärä otti naisyrittäjille tarkoitetun lainan, jonka avulla hän pystyi hankkimaan tarvittavat välineet ja laitteet palveluidensa tuottamiseen. Alkuvaiheessa työpäivät venyivät pitkiksi. Intoa oli kuitenkin niin paljon, etteivät pitkät päivät haitanneet Kaisuleenaa.

– Alkuvaiheesta on niin kauan, etten muista tarkkaan sitä aikaa. Työpäivät olivat hyvin pitkiä, mutta olin silti todella innostunut enkä sairastanut koskaan.

Tällä hetkellä Joenväärä kertoo yrityksensä olevan vakiintunut ja tavoittelevan kasvua. Liikkeitä on tällä hetkellä kaksi, mutta tulevaisuudessa niiden määrä voi kasvaa. Yrityksen tavoitteena ei ole kuitenkaan kansainvälistyminen vaan toiminta keskittyy kotimaahan. Joenväärä mainitsee yritystoimintansa menestymisen syyksi osaavan asiakaspalvelun ja laadukkaan työnjäljen. Ystävällinen ja osaava asiakaspalvelu saa asiakkaat palaavat uudelleen.

yrityskuva_kaisuleena3

Vahvuutena henkilöstöjohtaminen

Yrittäjänä Joenväärä on pyrkinyt tekemään aina järkeviä ratkaisuja tulevaisuutta ajatellen. Kokeneena yrittäjänä hän tietää, mitä haluaa ja mitä kohti yritystään vie. Parhaiten yrittäjänä Joenväärä kokee onnistuneensa pitkäjänteisyydessä ja periksiantamattomuudessa. Hän kokee myös henkilöstöjohtamisen omakseen ja kertoo onnistuneensa siinä hyvin. Joenväärä mainitsee myös innovatiivisuutensa auttaneen häntä eteenpäin yritystoiminnassa.

Haasteellisimmaksi yrittäjyydessä Kaisuleenalla sanoo olevan työntekijöiden vaihtuvuuden sekä äitiyslomat. Nämä ovat kuitenkin ratkenneet kärsivällisellä rekrytoinnilla.

Oulun seudun yrittäjänaisten yhdistykseen Joenväärä liittyi heti liiketoiminnan aloitettuaan 16 vuotta sitten. Yhdistyksen jäsenenä Joenväärä on saanut hyviä verkostoja muiden jäsenien myötä.